Featured Image
2 juni 2023
 — 
3 min read

Vergeet Teams! Straks vergader je met hologrammen

Het thuiswerken is onomkeerbaar onze levens binnengekomen. En daardoor zijn we er inmiddels aan gewend om met collega’s te vergaderen via een programma als Teams. Maar kletsen tegen een computerscherm lijkt al bijna weer passé.

Trendwatcher Adjiedj Bakas is expert op het gebied van de toekomst en hij bespeurt een geheel nieuwe ontwikkeling. “We gaan steeds meer hologrammen zien. We zien ze al op podia in de vorm van artiesten, maar die trend neemt echt een vlucht. Je kunt al voor 2000 euro een hologram van jezelf laten maken. Hartstikke leuk!”

Bakas ziet deze driedimensionale beelden ook zijn intrede doen op de werkvloer. “Hybride werken is normaal geworden en wordt steeds belangrijker. We willen tijd overhouden voor de kinderen bijvoorbeeld. En de overheid stuwt steeds meer zaken terug naar de burgers. Zoals de zorg. Als je wilt zorgen voor je bejaarde ouders kun je niet iedere dag naar kantoor. We gaan daar dus minder tijd besteden. We gaan vanuit huis vergaderen en je collega’s zullen hologrammen zijn in plaats van een pratend hoofd op een schermpje.”

Een van de specialiteiten van Bakas is Future Mobility. Oftewel: hoe ziet ons vervoer er in de toekomst uit? Hij prijst een bedrijf als Hyundai dat veel investeert in innovaties, zoals vliegende elektrische auto’s. “Hyundai is een voorloper op dit gebied en we zien in de automotive branche hele mooie ontwikkelingen. Natuurlijk gaan auto’s straks zelfstandig rijden. Dan kun je met een wijntje achter het stuur gaan zitten. Wat mij betreft mag dit heel snel gebeuren. De boetes worden steeds hoger en auto’s die autonoom rijden, houden zich automatisch aan de regels. Daarbij is het ideaal voor invaliden en ouderen die zelf niet kunnen rijden.”

De trendwatcher voorziet voor de toekomst enkele bizarre ontwikkelingen. Zo denkt hij dat er kunstlippen op de markt komen die het gevoel van een echte kus kunnen nabootsen. “Dan kun je van de andere kant van de wereld met je geliefde zoenen en voel en proef je het echt.”

Makkelijk inparkeren
Wat Bakas op het gebied van mobiliteit bevreemdt is dat wielen van auto’s (nog) niet 90 graden zijwaarts kunnen draaien. “Die auto’s zijn er heel lang geleden eventjes geweest, maar zie je nu eigenlijk nergens meer”, zegt de trendwatcher. “Terwijl het heel handig is. Denk eens aan inparkeren. Je zet je auto naast het lege plekje en rijdt er zijwaarts in. Wat denk je dat dan aan schade scheelt? Want heel veel mensen kunnen niet inparkeren hoor.”

Het is opvallend dat Bakas dit zegt, want Hyundai heeft toevallig dit idee ook. Hyundai Mobis, de onderdelentak van de autofabrikant, heeft namelijk e-Corner ontwikkeld, waarmee een auto horizontaal een parkeerplaats kan inrijden.

Bakas wil tenslotte heel graag autofabrikanten iets meegeven: “In auto’s moeten koelkastjes en airfryers komen. Het moet leuker worden in de auto. We staan veel in de file en dan moet er iets van file-entertainment zijn. Bovendien kun je opknappen van een koud drankje.”

Hyundai ontwikkelt slimme mobiliteitsoplossingen die ervoor zorgen dat mensen er in de toekomst een innovatieve levensstijl op na kunnen houden. Hyundai is voorloper in de ontwikkelingen die onze manieren van reizen veranderen. Het bedrijf wil een ecosysteem creëren waarin alle vormen van mobiliteit met elkaar zijn verbonden. Op de grond en in de lucht.

Volg Hyundai